100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvordan ændring i kørekortproceduren kan fremme brugen af CO2-venlige biler

I dag er der et stigende fokus på at reducere CO2-udledningen og skifte til mere miljøvenlige biler. En af vejene til at opnå dette er ved at øge efterspørgslen efter CO2-venlige biler, såsom elbiler
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809171.png

I dag er der et stigende fokus på at reducere CO2-udledningen og skifte til mere miljøvenlige biler. En af vejene til at opnå dette er ved at øge efterspørgslen efter CO2-venlige biler, såsom elbiler. Men hvordan kan vi få flere kørelærere og elever til at vælge disse biler? En mulighed kan være ved at ændre proceduren for at tage kørekort i automatgear.

Hvorfor ændring i kørekortproceduren kan øge efterspørgslen efter CO2-venlige biler

Ifølge kørelærerforeningen, kan krav om at elever, der ønsker at tage kørekort i automatgear, skal gennemføre en ny køreprøve i en bil med manuelt gear, være en af årsagerne til at kørelærerne ikke ønsker at skifte til CO2-venlige biler. “Krav om at have både manuelle og automatiske biler i flåden kan gøre det økonomisk svært for kørelærerne at skifte til CO2-venlige biler,” siger Lisbet Jensen, formand for kørelærerforeningen.

Kørelærerne er klar til at skifte til CO2-venlige biler

I en markedsundersøgelse i 2021 blandt landets kørelærere, svarede over 90% af kørelærerne at de hellere ville undervise eleverne i CO2 venlige biler, som alle er med automatisk transmission, og derfor nemmere for eleverne at lære og køre sikkert i trafikken. Det er altså en win-win for både miljøet og trafiksikkerheden hvis proceduren blev ændret.

Hvorfor ændring i kørekortproceduren kan gøre det mere attraktivt for eleverne at tage kørekort i automatgear

En anden undersøgelse fra HeyWay.com viser, at eleverne kan være mere tilbøjelige til at vælge automatgear, hvis de ikke skulle gennemføre en ekstra køreprøve i manuel bil. “Eleverne kan være mere tilbøjelige til at vælge automatgear, hvis de ikke skulle gennemføre en ekstra køreprøve i manuel bil. Det kan øge efterspørgslen efter automatiske biler og dermed også CO2-venlige biler,” siger Henrik Lund, direktør for HeyWay.com

Samlet set, kan ændringen i kørekortproceduren for automatgear være en måde at fremme brugen af CO2-venlige biler og samtidig gøre det mere attraktivt for både elever og kørelærere at vælge disse biler. Det er vigtigt at undersøge og overveje alternative løsninger for at fremme brugen af CO2-venlige biler og gøre vores transportsektor mere bæredygtig.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top