Sådan får du kørekortet igen

Har du kørt for stærkt, fået for mange klip eller på anden vis været så uheldig at du skal generhverve dit kørekort?

Hos HeyWay har vi gjort det super simpelt og overskueligt at generhverve kørekortet. Du følger blot trinene nedenfor, så er du hurtigt videre igen.

Borgerservice


For at komme igang med at generhverve dit kørekort skal du en tur forbi borgerservice.

Der skal du udfylde en ansøgning om kørekort, og betale et prøvegebyr til politiet på kr. 890,- (Er det grundet alkohol eller euforiserende stoffer du har mistet kørekortet, bliver ansøgningen sendt til politiet for godkendelse)

Teoriprøven


Når din ansøgning er godkendt og prøvegebyret er betalt, kan du bestille tid til en teoriprøve. Dette gør du ligeledes via borgerservice. (Ønskes en digital teoriprøve, skal du huske at informere borgerservice om dette.)

Bliv klar til teoriprøven


Selvom du har kørt bil i mange år, er det rigtigt svært at bestå teoriprøven hvis du ikke øver dig inden prøven.

Du kan via vores webshop købe adgang til et online teoriprøve program, og begynde at gøre dig klar til teoriprøven. Dette teoriprogram giver dig 120 dages adgang til al læringsstof, emneprøver og 25 teoriprøver.

Vi anbefaler du kommer til et par teorimoduler, hvor vi øver teoriprøver. Vi øver teoriprøver på teorimodulerne 6, 7 og 8. Prisen for at deltage til et teorimodul er kr. 600,-

Du tilmelder dig teorimodulerne via vores Online Booking System

Vælg en kørelærer


Når du har bestået teoriprøven, skal du op til en praktisk prøve (køreprøven). Denne kan du ikke bestille selv, det er kørelæreren der skal føre dig op til prøven som bestiller den, og prøven skal afholdes i en skolevogn.

Du kan under fanen Kørerlærer oversigt møde alle vores kørelærere, når du har fundet en kørelærer du ønsker at køre med inden din køreprøve, tager du fat i os via mail på hey@heyway.com – Så giver vi kørelæreren besked og han/hun vil kontakte dig for at aftale nærmere.

Køreprøven


Vi anbefaler at køre en dobbelt lektion (90 min.) et par dage inden køreprøven, så du kan komme af med dine rutinefejl og blive helt klar til køreprøven.

Din kørelærer vil starte med at finde en køreprøve til dig, derfra vil I sammen finde en dag til at køre denne dobbeltlektion. På selve prøvedagen vil du mødes med din kørelærer 45 min. før prøven, så du kan få varmet lidt op og få fjernet den nervøsitet der typisk er på prøvedagen.

Hvordan foregår det?

Politiets kontrollerende køreprøve består af en teoriprøve og en praktisk prøve. Begge prøver skal bestås for at bevare eller generhverve retten til at køre bil. På samme måde som når man tager kørekort første gang.

I forbindelse med generhvervelse af kørekort er der ikke noget lovkrav om undervisning forud for kontrollerende køreprøver. Politiet anbefaler dog alligevel, at man tager nogle køretimer. Disse køretimer kan nemlig hjælpe med at få rettet op på nogle almindelige fejl, som man med tiden har tilvænnet sig siden erhvervelsen af kørekortet, og som man nemt ville kunne dumpe den kontrollerende køreprøve på.


Har du yderlige spørgsmål er du velkommen til at kontakte os

✉️ Skriv til os

Send os en mail og vi vil sørge for at hjælpe dig hurtigst muligt.

Send os en mail

☎️ Ring til os

Ring til os på telefonen og vi står klar til at svare på dine spørgsmål.

Start opkald nu