100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Stigende snyd og korruption i køreskolebranchen: Afsløringer rammer elever og lærere hårdt

De sidste par dage er der kommet store afsløringer om snyd og korruption i køreskolebranchen i Danmark.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809249.png

De sidste par dage er der kommet store afsløringer om snyd og korruption i køreskolebranchen i Danmark. Det begyndte med afsløringerne fra Roskilde universitet om at snyd med undervisningen er stigende blandt landets køreskoler, og dette blev derefter bakket op af formanden for Dansk Kørelærer Union, Bent Grue.

Mangelfuld teoriundervisning og snyd med køretimer

Ifølge de afsløringer er der visse køreskoler, der snyder med mangelfuld teoriundervisning og køretimer, hvor der i stedet for at give eleven den planlagte undervisning, benyttes tiden til at afvikle private forhold. Nogle kørelærere får endda eleverne til at skrive under på modtaget undervisning, selvom dette strider mod lovgivningen. Dette kan være strafbart med op til 4 måneders fængsel.

Prøvesagkyndige presset til at opretholde bestemt dumpeprocent


En anden afsløring kom fra Sjællandske nyheder, der kunne fortælle om, at prøvesagkyndige bliver presset af teamlederne i Færdselsstyrelsen til at opretholde en bestemt dumpeprocent, og at sagkyndige er blevet afskediget på grund af dette. Selvom sagkyndige har retningslinjer beskrevet i lovgivningen, bliver de bedt om at se bort fra disse af teamlederne.

Alt dette medfører store økonomiske tab for køreeleverne, som i forvejen ofte har begrænsede midler at gøre godt med, da de typisk er studerende. Hvis en køreelev ikke består sin køreprøve, koster det kr. 1000,- til staten for at tage en ny prøve, og derudover kommer der ekstra udgifter til nye køretimer og leje af skolevogn til køreprøven. Det betyder, at eleven skal betale adskillige tusinde kroner for at komme op til en ny køreprøve.

Kørelærerne bliver også ramt af de nævnte forhold, da udbuddet af køreprøver i forvejen er begrænset, hvilket betyder, at kørelæreren skal bruge mange resurser og tid på at finde en ny køreprøve til eleven.

Der kan læses mere om Færdselsstyrelsen og

deres kvoter for dumpeprocent i de nævnte artikler fra Sjællandske nyheder, mens undersøgelsen fra Roskilde universitet kan ses som en video på TV2 Lorry’s hjemmeside:

Links:

Det er dybt bekymrende, at der er så mange problemer i køreskolebranchen i Danmark, og det er vigtigt, at der tages skridt til at løse dem. Det er uacceptabelt, at elever og lærere bliver ramt af snyd og korruption, og det er vigtigt, at der tages konsekvente skridt for at sikre fair og ordentlig undervisning til alle.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top