100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Særlige køretimer

Dine køre rettigheder er på prøve, hvis dette er dit første køb. Med andre ord, hvis du modtager mindst 2 klip i løbet af de første tre år efter du har modtaget din licens, mister du den.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809246.png

Hvornår bør du tage ekstra køretimer?

Dine køre rettigheder er på prøve, hvis dette er dit første køb. Med andre ord, hvis du modtager mindst 2 klip i løbet af de første tre år efter du har modtaget din licens, mister du den. Kun den første kategori, som du søger om kørekort til, er omfattet af prøveperioden.

NB: Tilsidesættelse af et kørselsforbud er kørsel uden kørekort. Den første forseelse medfører en bøde på 7.000 kr.; efterfølgende lovovertrædelser har en meget dyrere pris.

Du vil som følge heraf få et kørselsforbud, hvilket resulterer i, at dit kørekort mistes. Du skal afslutte en såkaldt “særlig køretime” hos en kørelærer, der er autoriseret til den kategori, som den særlige køretime omhandler, inden du forsøger dig med en kontrollerende køreprøve, for at ophæve kørselsforbuddet.

Undervisnings Processen

Undervisningen, du havde, da du fik det nu tabte kørekort, var mere omfattende end minimumskravene til særlige køretimer. Men at bestå køreprøven igen er lige så udfordrende som at bestå den første gang.

Det særlige køreuddannelses undervisningsforløb skal gennemføres i overensstemmelse med det svenske Rigspolitis undervisningsplan for køreundervisning for den gældende kategori, som dækker afsnit 4 til 8 om trafikadfærd, grundlæggende kørsels love, manøvre på vejen og særlige risikosituationer.

De særlige køretimer skal vare mindst 8 undervisningsdage og skal omfatte følgende emner:

mindst otte teoretiske sessioner af mindst 45 minutters varighed mindst otte øvelseskørsel lektioner af mindst 45 minutters varighed

Husk, at efter at have påbegyndt speciel køreundervisning, kan du ikke holde pause i mere end tre måneder. Hvis ikke, skal du starte forfra.

Hvis din kontrollerende køreprøve er mislykket

Minimumskriterierne for de lovpligtige særlige køretimer er overraskende væsentligt lavere (med hensyn til undervisningstid) end de lektioner, du tog for at få dit nu tabte kørekort, men køreprøven er lige så udfordrende at bestå!

Det vil sige, at selvom loven ikke påbyder, at du gennemfører lige så meget uddannelse, skal du stadig være lige forberedt. Ellers består du ikke den kontrollerende køreprøve!

Dumper du den kontrollerende køreprøve flere gange, kan du blandt andet også skulle betale for at tage den igen.

Dumper du den teoretiske prøve to gange eller køreprøven to gange, mister du dit kørekort for alle kategorier, du har et til. Det vil sige, at hvis du vil genvinde dine køre rettigheder, skal du bestå køreprøverne for hver kategori, som du tidligere har haft kørekort til.

De samme regler gælder, hvis dine køre rettigheder er blevet suspenderet i en periode på over tre år.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top