100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Krav ved afholdelse af en teori eller praktisk køreprøve

Køreprøven er en afgørende faktor for at få dit kørekort, og dens primære formål er at sikre, at ansøgeren er en sikker og ansvarlig fører. Under køreprøven bliver ansøgeren bedømt på hans/hendes evner til at håndtere køretøjet, overholde trafikreglerne og reagere på forskellige trafiksituationer
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809209.png

Formålet med køreprøven

Køreprøven er en afgørende faktor for at få dit kørekort, og dens primære formål er at sikre, at ansøgeren er en sikker og ansvarlig fører. Under køreprøven bliver ansøgeren bedømt på hans/hendes evner til at håndtere køretøjet, overholde trafikreglerne og reagere på forskellige trafiksituationer. Det er vigtigt at forstå, at køreprøven ikke er en prøve på perfektion, men en vurdering af ansøgerens evne til at køre sikkert og ansvarligt i forskellige situationer.

Kontrol af ansøgerens identitet

Inden køreprøven påbegyndes, vil prøvesagkyndige kontrollere ansøgerens identitet og sikre sig, at han/hun er den samme person, der har tilmeldt sig til prøven. Ansøgeren skal medbringe en gyldig legitimation med billede, som f.eks. et pas eller et kørekort.

Gennemførelse af prøven

Køreprøven vil blive gennemført af en prøvesagkyndig, som vil observere og bedømme ansøgerens kørefærdigheder. Køreprøven vil vare mellem 25-45 minutter, og under denne tid vil ansøgeren blive bedt om at demonstrere sine kørefærdigheder i forskellige trafiksituationer. Prøven vil foregå i en bil, som vil blive stillet til rådighed af kørelæreren.

Bedømmelse af prøven

Under køreprøven vil den prøvesagkyndige vurdere ansøgerens kørefærdigheder og afgøre, om han/hun er en sikker og ansvarlig fører. Prøvesagkyndige vil bruge et retteskema til at bedømme ansøgerens præstationer under prøven. Retteskemaet vil dække forskellige aspekter af kørslen, som f.eks. køretøjets kontrol, reaktion på forskellige trafiksituationer og overholdelse af trafikreglerne. Ansøgeren vil modtage en skriftlig bedømmelse af sin præstation efter afslutningen af prøven.

Vejledning om brug af digital lektionsplan

Som en del af køreundervisningen skal køreskolen anvende en digital lektionsplan, som skal registrere den enkelte elevs fremskridt og udvikling i forhold til de fastsatte mål og krav. Lektionsplanen skal give en oversigt over, hvilke emner der er blevet dækket, og hvordan eleven har klaret sig i forhold til disse. Den digitale lektionsplan kan også give en god indikation af, om eleven er klar til at tage køreprøven.

Det er vigtigt, at både kørelæreren og eleven er bekendt med, hvordan den digitale lektionsplan fungerer. Lektionsplanen skal være tilgængelig for både køreskolen og eleven, så de kan følge med i elevens fremskridt og justere undervisningen efter behov.

PDF fil med information om afholdelse af køreprøve

For mere detaljeret information om afholdelse af teori- og køreprøver henviser vi til Færdselsstyrelsen retningslinjer for køreprøver.

Du kan downloade den via dette link: Retningslinjer for køreprøver.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top