100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Før du køber dit næste køretøj, skal du vide dette

At have en bil er en væsentlig del af hverdagen for mange mennesker. Der er nogle ting, du bør overveje, inden du køber din første bil, brugt eller ny, hvis du har brug for en. I denne artikel vil vi tale om alt, hvad du behøver at vide, når du er klar til at købe en.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Ung mand modtager nøglerne til sin første bil hos HeyWay

Nogle vigtige oplysninger, før du køber din bil

At have en bil er en væsentlig del af hverdagen for mange mennesker. Der er nogle ting, du bør overveje, inden du køber din første bil, brugt eller ny, hvis du har brug for en. I denne artikel vil vi tale om alt, hvad du behøver at vide, når du er klar til at købe en.

Sådan køber du en ny bil – med enkle ord

Når du køber en bil, bør du huske disse ting:

  • Omkostninger
  • Forskning
  • Nyt eller brugt køretøj
  • Forsikring
  • Vægafgift

 

Omkostninger

Overvej først og fremmest din økonomi. Nye luksusbiler kan koste flere tusind kroner, mens en ældre brugt bil kan fås for et par tusinde. Bestem, hvor meget du er villig til at betale, og afvej derefter dine muligheder. Hvis du allerede ejer en bil, som du ønsker at sælge, kan du muligvis modtage en bilvurdering fra forhandleren først. Du kan få en bedre pris ved at sammenligne den kontante vurdering med købsprisen på den nye bil.

Forskning

Du bør udføre nogle markedsundersøgelser, før du køber en ny bil. Du kan besøge din lokale bilforhandler for at lære mere om tilbuddet, eller du kan søge på online bildatabaser ved hjælp af parametre såsom pris, model, benzin/diesel/hybrid/el og mærke. Så vil du være i stand til at afveje dine muligheder.

Nyt eller brugt

Der er en betydelig prisforskel på et nyt køretøj og et brugt køretøj. Selvfølgelig er en luksusbil en god fordel, men den kommer til en meget højere pris. Hvis pengene er knap, så overvej at købe en brugt bil. Næsten alle forhandlere, store som små, tilbyder gamle biler, og de er alle grundigt inspiceret, så du behøver ikke bekymre dig om at blive snydt med en skraldespand.

En brugt bil er billigere end en ny bil, og forskellen afgøres af, hvor langt bilen har været brugt, hvor mange årtier den har været ude af drift, og dens generelle stand. Med en brugt bil kan du nemt få en fantastisk pris.

Også en ældre, billigere bil vil være lettere at dække/forsikre end et mere dyrt mærke køretøj.

Forsikring

Når det kommer til forsikring, skal du være opmærksom på, at du er forpligtet til at have en ansvarsforsikring og måske en kaskoforsikring. En ansvarsforsikring sikrer, at hvis du skader nogen eller noget med din bil, får de en økonomisk erstatning. En kaskoforsikring dækker alle udgifter der er i forbindelse med erstatning og reparationer. Det er uanset om det er dig der bærer skylden/ansvaret eller modparten. Husk, at disse forsikringer kan være dyre, så tag dem med i din budgetplanlægning. Du skal også oplyses om, at du som bilejer skal betale flere afgifter.

Vægtafgift

Vægtafgift også kaldet ejerafgift, er en afgift du som ejer eller bruger af en bil skal betale til staten. Afgiftens størrelse er bestemt af forskellige parameter. 

Bilens vægt, nu tungere den er, nu mere slid laver den på vejene og derfor skal du betale mere for statens vedligeholdelse af vejnettet. 

CO2 udslip, nu mere din bil forurener nu højere er den grønne afgift. Mange ældre dieselbiler vil indenfor de næste par år slet ikke være tilladt og køre rundt i, i de større byer. Hvis man ønsker en lav vægtafgift/ejerafgift er det god ide at tænke i hybrid og el-biler og nu mindre de er, nu billigere er afgiften.  

Mahdi Rutzou

Scroll to Top