100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Klargøring til køreprøven: dæk og fælge

Hvordan forbereder man sig til køreprøven? Ved alt om dæk og fælge ! Du ryster sikkert allerede ved tanken om, at du snart skal bestå køreprøven, som vil afgøre, om du får kørekort, eller om du skal ud. Her er alle de vigtige oplysninger for at få succes!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809194.png

Du skælver utvivlsomt allerede ved tanken om, at du snart skal til køreprøve, som afgør, om du får kørekort, eller om du skal op igen. Dit primære fokus gennem dine køretimer var formodentlig på, hvordan man kører bil, herunder koblingsplacering, spejl-spejl-skulder teknik osv. Når det kommer til al køreteknikken omkring dæk og fælge, havde du måske ikke meget tid tilbage. Hvis dette lyder tiltalende for dig, kan du læse denne artikel for at lære mere om dette specifikke emne.

Fælge og dæk kan ikke beskadiges på nogen måde.

Det er afgørende, at både dæk og fælge er i god stand, for hvis et af dine dæk begynder at ryge, kan det give problemer i trafikken. For at tjekke dækkets tilstand bør du derfor søge efter buler, revner og generel forringelse.

Mønsterregler

Den primære slidbane skal være 1,6 mm dyb eller mere, som loven kræver, gennem hele dækket. Undersøg dækkets slidindikator, som er en lille blok, der er blevet øget med 1,6 mm, for at se, om dette krav er nået. Hvis du gør det, kan du nemt afgøre, om mønsteret overholder kravet om minimum 1,6 mm. 

Det rigtige dæktryk er afgørende.

Det er afgørende, at dækkene er oppustet til det korrekte tryk, fordi forkert dæktryk kan påvirke, hvordan bilen kører og føre til trafikkulykker. Det er afgørende, at du forstår, hvor mange bar (lufttrykkets måleenhed) der skal være i dækket. Bilens instruktionsbog indeholder disse oplysninger, eller også kan du finde det i førens side dør eller i brændstofdækslet. 

Du skal bruge samme type hjul.

Man kan vel ikke have hjul i forskellige størrelser. De skal alle være af samme type og parre nøjagtigt sammen. Det er afgørende, at du har dette for øje, fordi det også påvirker din sikkerhed markant, når du færdes på de danske veje.

Vinter eller sommerdæk?

I Danmark er der ikke nogen lov omkring man skal have vinterdæk om vinteren og vice versa om sommeren, selvom det er en god ide at have det. Der er dog en regel omkring det der kaldes, pigdæk, disse må man kun køre med i en bestemt periode (November til April). 

Mahdi Rutzou

Scroll to Top