100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvor meget er elbilafgiften?

Registreringsgebyret for elbiler er berygtet for at svinge ud fra politiske luner. Her er en oversigt over afgiften på elbiler i 2022.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809169.png

Registreringsgebyret for elbiler er berygtet for at svinge ud fra politiske luner. Her er en oversigt over afgiften på elbiler i 2022.

Elektriske køretøjer var engang fritaget for beskatning; dette skulle dog indfases over flere år, og i dag… Ja, præcis hvilke regler gælder for afgifter på elbiler? Bliv hos os, da vi nedenfor beskriver afgiften på elbiler mere detaljeret; det er faktisk nemmere end det ser ud til.

Afgifter på elbiler

Hvis man skulle se på elbiler i 2019, ville der ikke være nogen forskel, fordi registreringsafgiften for elbiler i 2020 ville være den samme som i 2019. I 2020 skal ejeren kun betale 20 % af registreringsafgiften , som beregnes på samme måde som for andre køretøjer. Der er endvidere etableret en grundrabat på 40.000 kr., som fratrækkes afgiften.

I 2020 giver køb af en elbil ret til en betydelig afgiftsrabat samt et fradrag, der også er betydeligt nok til at dække afgiften. Så længe din nye elbil koster under 400.000 kr. i 2020, skal du derfor faktisk ikke betale registreringsafgift af den.

Over 400.000 kr. vil fradraget delvist udligne skatten, men det hjælper dig alligevel med at komme ud foran. På Skatteministeriets hjemmeside er der et grundigt eksempel, der viser den præcise pris opdeling, der er brugt til at bestemme registreringsafgiften.

Hvilke faktorer påvirker elbil afgiften?

Når du beregner en elbils afgift, starter du med bilens forhandler pris, inklusive moms.

Den værdi, bilen er beskattet af, påvirkes så af nogle få fradrag. Der foretages fradrag baseret på antallet af airbags, og hvis køretøjet modtog det maksimale antal stjerner i NCAP-testen.

Køretøjets “afgiftsværdi” bestemmes ved at starte med den resterende værdi. Der betales en afgift svarende til 85 % af den beskattede værdi op til i alt 193.400 kr. Er værdien højere, pålægges summen over 193.400 kr. en afgift på 150 %.

Registreringsafgiften er nu beregnet, men der er forskellige fradrag, der først skal trækkes fra afgiftsbeløbet, før vi kan beregne den afgift, som du som køber skal betale. Der er rabat på energibesparende funktioner og eventuelle sikkerhedssele advarsler. Alle biltyper er udsat for disse fald, men fordi elmotorer er så meget mere energieffektive, er reduktionen i energieffektiviteten betydeligt større for elbiler.

Efter at have fratrukket disse skattelettelser er det resterende beløb den reelle registreringsafgift, hvor af du kun skal betale 20 %. Herefter trækkes basis fradraget på 40.000 kr. fra, hvilket bringer os frem til det endelige tal for registreringsafgiften på dit nye elbil. Selvfølgelig, hvis der stadig er noget tilbage.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top