100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvor længe er mit kørekort gyldigt?

Når du har fået dit kørekort, er det vigtigt at vide, hvor længe det er gyldigt. Kørekortets gyldighed afhænger af flere faktorer, som vi vil se nærmere på i denne artikel.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809153.png

Når du har fået dit kørekort, er det vigtigt at vide, hvor længe det er gyldigt. Kørekortets gyldighed afhænger af flere faktorer, som vi vil se nærmere på i denne artikel.

Kørekortets gyldighedsperiode

I Danmark er gyldighedsperioden for et kørekort afhængig af alder og kørekortkategori. Generelt gælder følgende regler:

  • Kategori A og B: Kørekortet er gyldigt i 15 år.
  • Kategori C og D: Kørekortet er gyldigt i 5 år.

Det er vigtigt at bemærke, at disse regler kun gælder, hvis du er bosat i Danmark. Hvis du bor i udlandet, kan reglerne være anderledes.

Fornyelse af kørekortet

Når dit kørekort nærmer sig udløbsdatoen, skal du forny det. Det kan du gøre online via borger.dk eller ved personligt fremmøde hos Borgerservice. 

Hvis du ikke fornyer dit kørekort, inden det udløber, mister du retten til at køre bil, indtil du har fornyet det. Har dit kørekort været udløbet i mere end 3 år, kan du risikere at skulle gennemføre en ny teori og praktisk køreprøve. Kontakt en køreskole hvis du er i tvivl om du skal gennemføre en ny teori og praktisk køreprøve.

Vigtig info:

  • Hold øje med din kørekortets gyldighedsperiode og forny det i god tid, inden det udløber.
  • Sørg for at have de nødvendige dokumenter klar, når du fornyer dit kørekort.
  • Undgå at køre bil, hvis dit kørekort er udløbet. Husk det er ulovligt selvom du kan køre bil, da du i reelt ikke har et gyldigt kørekort, og en bøde kan være flere tusinde kroner. 

Mahdi Rutzou

Scroll to Top