100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvad skal man gøre, hvis man har mistet sit kørekort?

At miste sit kørekort kan være en stressende og frustrerende oplevelse, især hvis man er afhængig af at kunne køre bil i sit daglige liv
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809139.png

At miste sit kørekort kan være en stressende og frustrerende oplevelse, især hvis man er afhængig af at kunne køre bil i sit daglige liv. Der er flere ting, som man kan miste sit kørekort på, herunder:

Årsager til frakendelse af kørekortet

  • Overtrædelse af færdselsloven, f.eks. for hurtig kørsel, spirituskørsel eller kørsel under påvirkning af stoffer
  • Uacceptabel adfærd i trafikken, f.eks. aggressive eller farlige manøvrer
  • Uacceptabel fysisk eller psykisk form, f.eks. på grund af en sygdom eller et handicap

Hvis man har mistet sit kørekort, vil man som regel få en frakendelsesbeslutning, som angiver, hvornår man kan søge om at generhverve kørekortet. Der findes to typer af frakendelse: betinget frakendelse og ubetinget frakendelse.

En betinget frakendelse betyder, at man kan søge om at generhverve kørekortet efter en vis periode, så længe man opfylder visse betingelser, f.eks. at man har været fri for yderligere trafikforseelser.

En ubetinget frakendelse betyder, at man ikke kan søge om at generhverve kørekortet, før en bestemt periode er gået.

Et kørselsforbud betyder, at man ikke må køre bil overhovedet, indtil man har generhvervet kørekortet. Kørselsforbud kan gives i forbindelse med en betinget eller ubetinget frakendelse, eller som et selvstændigt straffevederlag.

Generhvervelse af kørekortet

For at generhverve sit kørekort skal man som regel gøre følgende:

  • Vente den periode, der er angivet i frakendelsesbeslutningen
  • Bestå en teoriprøve og en køreprøve
  • Dokumentere, at man er i stand til at køre bil, f.eks. ved at fremvise en lægeattest eller et kørekort til erstatning
  • Hvis man har været pålagt et kørselsforbud, skal man gennemføre et særligt køreundervisningsforløb

Inden man kan søge om at generhverve kørekortet, skal man altid ansøge om godkendelse hos borgerservice. Dette gælder uanset om man har været frakendt kørekortet betinget, ubetinget eller pålagt et kørselsforbud.

Hvis man har været frakendt kørekortet på grund af en psykisk lidelse eller et handicap, kan man være nødt til at fremvise yderligere dokumentation, f.eks. en lægeattest eller en erklæring fra en fagperson.

Det er vigtigt at huske, at frakendelse af kørekortet er et straffevederlag, og at det er en alvorlig sag. Derfor bør man altid overholde de regler og betingelser, der er gældende for generhvervelse af kørekortet, og være opmærksom på at undgå yderligere frakendelser eller kørselsforbud. Det er også en god idé at få rådgivning og vejledning fra en trafikadvokat eller anden fagperson, hvis man er i tvivl om, hvordan man skal forholde sig til sin frakendelse eller kørselsforbud.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top