100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvad er processen med at lease en elbil?

Du er måske klar over, at leje af bil er en mulighed, men ved du, om der er særlige regler for leje af elbiler? Lær mere om det, og om leasing af elbiler har nogle særlige fordele eller ulemper lige her.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809118.png

Du er måske klar over, at leje af bil er en mulighed, men ved du, om der er særlige regler for leje af elbiler? Lær mere om det, og om leasing af elbiler har nogle særlige fordele eller ulemper lige her.

Du ejer ikke en bil, når du leaser en. Bilen ejes faktisk af et leasingfirma eller en låneudbyder. Du betaler et bestemt månedligt gebyr for at bruge bilen, som ofte inkluderer vedligeholdelse og et vist antal årlige kilometer. En leaset bil har to omkostninger: en månedlig betaling og et opstarts gebyr (Førstegangsydelse), som begge er baseret på bilens købspris.

Derfor bestemmes prisen af ​​bilens indkøbsværdi frem for køretøjstypen eller drivaggregatet.

Det viser sig, at omkostningerne ved at lease en elbil ofte er lidt mere end omkostninger ved at lease en sammenlignelig brændstofbil.

Hvad koster det at lease en elbil?

Lad os se på et eksempel for at se, hvordan prisen og bilens værdi hænger sammen. Vi har lavet et priseksempel på en Hyundai Ioniq elbil, der er rimelig prissat.

Hyundai Ioniq 5 170 hk Advanced

Månedlig ydelse: 3.795 kr.

Førstegangsydelse: 29.995 kr.

Service er inkluderet

Forsikringer er ikke inkluderet

Inkluderet kilometer: 15.000

Samlet betaling (36 mdr.): 185.215 kr.

For sammenligning skyld har vi fundet en benzin bil fra Hyundai, der ikke er mindre end Ioniq 5, har et sammenligneligt funktionssæt og har automatgear.

Hyundai i30 stationcar 159 hk Advanced

Månedlig ydelse: 3.895 kr.

Førstegnagsydelse: 14.995 kr.

Service er inkluderet.

Forsikringer er ikke inkluderet.

Inkluderet kilometer: 15.000

Samlet betaling (36 mdr.): 155.815 kr

Som du kan se er det billigere at lease en fossil bil end en elbil, men du skal også huske udgiften eller skal vi kalde det besparelsen du opnår ved at køre elbil frem for benzinbil, da det er billigere at oplade end at fylde brændstof på din bil. 

Hvorfor leje en elbil?

Lige nu giver det måske mening at leje et elektrisk køretøj, hvis du vil have en. Teknologien i elektriske biler, især batteriet, er stadig under betydelig og løbende udvikling, og derfor ældes den meget hurtigt sammenlignet med nyere versioner.

Før for ti år siden var det typisk at se billigere elbiler med 25 kWh eller mindre i kapacitet. En almindelig kapacitet er i dag over 40 kWh. Nissan Leaf, en af ​​de mest populære modeller, kommer med et 62 kWh batteri. Samtidig med at ladetiden er halveret, er kapacitet således mere end fordoblet. På grund af dette er det udfordrende at sælge en brugt elbil til en rimelig pris.

Der er en motivation til at købe en benzin bil da den kan holde mange flere år og altid vil have den samme rækkevidde på en fuld tank. Ved elbiler sker hele tiden fremskridt i udviklingen, og derfor vil rækkevidden også rykke sig ved en fuld opladning fra år til år på de nye biler. Derfor er det ofte et smart træk at leje en elbil, da du aflevere den tilbage efter en årrække og nu kan få en af de nye og forbedret modeller.

Hvad skal jeg vide om leje af elbiler?

Vær meget opmærksom på din opladnings strategi, hvis du ønsker at leje en elbil. Installation af en oplader i dit hjem er en mulighed. Da den kan lejes, er en oplader ikke dyr i sig selv. Til gengæld er det ikke ligefrem billigt at få opladeren klar. Du skal fjerne et kabel fra dit elektriske panel. Under ekstreme omstændigheder kan det endda være nødvendigt at installere en anden HPFI-switch for at sikre, at elbilen kan oplades korrekt.

Hvis du kun ønsker at lease en elbil i kort tid, kan en sådan installation koste dig mellem 8.000 og 12.000 kr., hvilket er en betydelig sum penge.

Hvis du bor i en af ​​de større byer, er der helt sikkert en oplader tilgængelig på en nærliggende parkeringsplads. På denne måde kan du undgå at bruge penge på en vægoplader og installation. Derfor kan man hævde, at dem, der bor i byer og har adgang til ladestandere på offentlige parkeringspladser, er dem, der får mest ud af at leje et el-køretøj.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top