100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvad er prisen for at lade en elbil?

Du kan være nysgerrig efter at sammenligne, hvor meget det vil koste at "fylde tanken op" med strøm, hvis du overvejer, om dit næste køretøj skal være et elektrisk køretøj. Der er dog en række variabler, blandt andet hvor du oplader, og hvis du har et abonnement, der har indflydelse på, hvor meget det koster at lade en elbil.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809116.png

Har du svært ved at beregne omkostningerne ved at oplade en elbil?

Så fortsæt med at læse, mens vi diskuterer fordelene og omkostningerne ved at oplade en elektrisk bil.

Du kan være nysgerrig efter at sammenligne, hvor meget det vil koste at “fylde tanken op” med strøm, hvis du overvejer, om dit næste køretøj skal være et elektrisk køretøj. Der er dog en række variabler, blandt andet hvor du oplader, og hvis du har et abonnement, der har indflydelse på, hvor meget det koster at lade en elbil.

For at give dig en generel idé om, hvor meget det koster at oplade en elbil, vil vi derfor vurdere de forskellige løsnings kategorier og udarbejde priser.

Hvad koster det at oplade en elbil derhjemme?

Prisen for opladning af en elbil er den samme, uanset om du bruger din egen oplader eller et mormor-kabel, en ladeledning til en almindelig stikkontakt. Derfor er prisen for en komplet opladning bestemt af denne pris samt batteriets størrelse.

Et batteri med en ydelse på 40 kWh kan lagre en ladning, der er præcis 40 kWh. 

I teorien, hvis du betaler standard eltakst på 2 kr. pr. kWh, burde en fuld opladning koste dig 80 kr. Du skal betale lidt mere for en opladning, fordi noget af strømmen går til spilde ved opladning. Normalt er der kun omkring 10 %, så der er ikke meget udsving prismæssigt.

En opladning vil koste mere at gennemføre, hvis batteriet i din elbil er større.

Afhængigt af hvor meget strøm der forbruges, kan prisen på el ændre sig hver time hos nogle el-udbydere. Vær opmærksom på, ikke kun i dit hjem, men generelt. Det betyder, at prisen på en opladning kan være mindre end det, der er vist ovenfor, hvis du oplader bilen, når ingen andre bruger strøm, som f.eks. om natten. På den anden side, hvis du oplader elbilen sidst på eftermiddagen, mens alle laver mad, vil omkostningerne stige.

Hvad koster elbiler med on-the-go opladning?

Skal du lade op på tværs af landet? Eller bor du i en lejlighed uden din egen oplader? Brug en af de flere ladestandere, der er sat op efter det. Størstedelen af landet har dem ofte på parkeringspladser og i nærheden af tankstationer.

Flere privatejede virksomheder ejer og driver ladestanderne; de mest kendte af disse er uden tvivl Clever, E.ON og Tesla.

For at bruge en af disse standere til at oplade dit elektriske køretøj, behøver du ikke at være abonnent. Dog skal du normalt bruge et kort med en RFID-chip eller en såkaldt ladechip. Opladnings mærket giver dig mulighed for at “tanke brændstof” mod et gebyr, mens du identificerer dig og dit køretøj til den relevante operatør. Disse tokens og kort kan bestilles hos de forskellige operatører online til en fornuftig pris.

I bund og grund betaler du pr. kWh, men nogle virksomheder pålægger et fast gebyr.

Når du oplader din elbil på en ladestation uden abonnement, skal du regne med at bruge mellem 5,5 og 6 kr. pr. kWh, dog ændrer prisen sig lidt. Vær opmærksom på, at hvis du vælger en chip, der kan bruges til adskillige stande, ser prisen pr. kWh ud til at være lidt højere.

Der er to batteristørrelser til elbiler, henholdsvis 40 kWh og 62 kWh, ligesom Nissan Leaf. Uden medlemskab ligger prisen på at lade disse batterier fuldt op på en ladestation fra 250 kr. for 40 kWh til 400 kr. for 62 kWh.

Hvad koster det at bruge et abonnement til at lade en elbil op?

Det er muligt at tegne et abonnement hos E.ON og Clever uanset om du har adgang til en hjemmeladestander. Derfor er det ikke nødvendigt at have en ladestander derhjemme. Når det er sagt, gør det at have din egen oplader opladningen betydeligt nemmere. Derudover kan der være en kø ved de offentlige ladesteder. Så det tilrådes, at du får din egen oplader, hvis du har pengene.

Det er ikke nødvendigt at købe en ladestander. At leje dem er en mulighed, hvilket gør det betydeligt billigere at starte op.

Priserne og udformningen af ​​abonnementerne varierer lidt. For et fast månedligt gebyr leverer E.ON og Clever begge abonnements tjenester, der giver dig mulighed for at oplade din elbil både derhjemme og på virksomhedens landsdækkende netværk af ladestandere.

Priserne er som følger, og det giver den rejsende ejer af en elbil en masse fleksibilitet:

Den månedlige udgift for Clever Unlimited med opladningsboks i hjemmet er 749 kr. Fordi der er ubegrænset opladning til rådighed for dette gebyr, kan du oplade din elbil så ofte du vil, indendørs og udendørs. Som følge heraf kan det være umuligt at estimere omkostningerne ved en afgift, fordi den er helt afhængig af, hvor meget du kører. Prisen vil selvfølgelig falde, efterhånden som du bruger din elbil hyppigere.

Du kan oplade uendeligt over E.ON netværket og på din personlige ladeboks med E.ON Home Free for 649 kr. om måneden. Prisen for en opladning er udfordrende at estimere, ligesom med Clever, men den falder, jo mere du bruger den.

Betaling: Det fremgår, at du kan få refusion for den strøm, du bruger til at lade din elbil op til og med 2021. Du får 1,12 kr. pr. opladet kWh, hvis du bruger en E.ON ladeboks. Hos Clever ændrer de prisen hver tredje måned. Tilbagebetalingssatsen for 1. kvartal 2021 var 1,86 kr. pr. kWh. Hvis du betaler din el-udbyder under 1,86 kr. eller 1,12 kr. pr. kWh, får du med andre ord penge til at lade din elbil op. For at bestemme den endelige pris skal du trække forskellen fra abonnementsprisen.

Hvilken løsning opfylder dine behov bedst?

Du bør overveje følgende forespørgsler for at afgøre, hvilken opladnings stil bedst opfylder dine økonomiske krav:

  1. Hvor mange miles logger du hver måned?

  1. Hvor meget strøm bruger bilen på denne tur hver måned?

  1. Hvor meget opladning går tabt under opladning?

  1. Hvor mange procent af energien bruger du derhjemme?

  1. Hvad koster det at genoplade strøm derhjemme?

  1. Hvor meget vil det koste at bygge ladestationen og andre start omkostninger?

Mahdi Rutzou

Scroll to Top