100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Forbered dig til teoriprøven : Gode råd og tips

Du skal snart tage teoriprøven til en bil. Du kan spare tid, penge. Her hjælper vi dig med råd til, hvordan du bedst forbereder dig og består testen første gang.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809086.png

Forbered dig til teoriprøven.

Gør aktivt brug af din teoretiske undervisning.

Når du tager teori på din køreskole, skal der altid være en kørelærer til stede. Den sædvanlige respons fra computeren i it-baserede undervisningssystemer er ikke altid tilstrækkelig, da nogle emner kræver en uddybning som matcher indlæring hos den enkle elev. Det vil sige at du skal have mulighed for chatte og modtage detaljerede, forståelige svar. Dette sikre du helt forberedt til den teoretiske prøve.

Ubegrænset teoritimer.

Udnyt enhver “gratis teoriundervisning“, der tilbydes af din køreskole; du har allerede betalt for dem. Nogle køreskoler giver dig endda mulighed for at logge ind til et online baseret teoriundervisning program, hvor du kan gentage teoritimer, tage teori eller emne prøver mens du sidder hjemme foran computeren, eller på din smartphone.

Skilte på vejen

En del af spørgsmålene til en teoriprøve består af et billede af en færdselstavle, hvor du skal kunne tyde hvad skiltet betyder, hvilket forbud eller påbud der er knyttet skiltet i den aktuelle situation. En god måde at øve på er og få en anden til at vise skiltet til dig, og du skal så sige hvad skiltet hedder/betyder. På de fleste online baseret teoriundervisning programmer vil du også kunne læse en forklaring af skiltet i et brugervenligt format.

Tag en masse teoriprøver.

At øve de mange forskellige tilgængelige teoriprøver er den bedste metode til at studere til teoriprøven. Det er afgørende, at du er i et miljø med rolige omgivelser, og at du har tid nok til at gennemføre testene. Når du har gennemført en evaluerende teoriprøve, vil du få mulighed for at se dine svar, samt forklaring på hvorfor det var korrekt eller forkert. Hvis du oplever at have fejl i nogle af de samme emner, f.eks højresving i kryds, så anbefales det at du tager nogle emne prøver der udelukkende er med højresving i kryds, på den måde kan du bedre koncentrere dig om at forstå og lære af dine fejl i dette emne.

Husk alle billederne.

Nej til panik. Det er det allerværste, man kan gøre. Det er vigtigt, at du ikke bare husker billederne, og svarer på spørgsmålene fordi du kan huske dem fra en tidligere prøve. Hvis du har problemer med at du bare husker billederne, spørgsmålene og svarene, bør du træne nogle nye test, som du ikke har prøvet før. Der er heldigvis mange teoriprøve test på nettet,  men ingen af dem er som den rigtige teoriprøve, der vil du blive mødt af billeder du ikke har set før. Derfor er det vigtigt at du forstår opstillingen og formuleringen til en teoriprøve, det gør det meget nemmere at bestå den rigtige teoriprøve.

Teoriprøve online

På internettet er der forskellige steder, der tilbyder teoriprøver, og de fleste af dem tilbyder en gratis test. Vi har samlet en liste over alle de gratis teoriprøver, der er tilgængelige i Danmark, så det hjælper brugerne med at finde dem.

Vær forsigtig med, at pålideligheden af ​​de afgivne gratis tester varierer betydeligt. Spørg evt. Din køreskole eller dine venner hvilken online udbyder de anbefaler, eller læs anmeldelser fra andre brugere. 

Kom tidligt til din teoretiske prøve.

Planlæg at mødes i god tid, gerne 15 minutter før eksamen, for at give dig selv tid til at slappe af og måske chatte med de andre, der også skal til teoriprøven. Kommer du for sent, bortfalder testen, og du skal betale et gebyr til staten for en ny prøve (1.000 kr.) Er du tidspresset vil en taxa typisk altid være billigere end at betale gebyret.

Medbring de nødvendige ting til teoriprøven.

Når du tager den teoretiske prøve, skal du kunne bevise din identitet samt at din uddannelse er gennemført i overensstemmelse med reglerne.

I stedet for at dumpe, aflys den teoretiske prøve.

Tag kun eksamen, hvis du har reduceret dine fejl til højst 3-4. Hvis du laver flere fejl, bør du udskyde teoriprøven og omlægge den til 1-2 uger senere. Dumping er dyrt, og ventetiden på en ny teoretisk prøve er som regel kort.

Er du bekymret for den teoretiske prøve?

Det er naturligt at føle angst før en eksamen, inklusive den teoretiske prøve. Selvfølgelig hjælper det på nervøsiteten (undgå at blive stresset i sidste øjeblik) at føle sig forberedt og nå frem til testen i god tid.

Teoriprøven er mindre svær…

Du skal være opmærksom på, at teoriprøven generelt er enklere end de teoriprøver, du øvede først. Professionelle teoriprøver er designet til at være sværere end teoriprøven for at forberede dig til testen.

Hvem skal være opmærksom på, at du skal til en teorieksamen?

Tænk på, hvor mange der du vill informere om, at du tager en teoretisk prøve. Jo flere du fortæller om det, jo flere skal du fortælle om resultatet – typisk lige bagefter. Når man tager en teoriprøve, øger det presset du vil føle. Vi foreslår at fortælle det til så få mennesker som muligt og derefter overraske dem med en bestået prøve.

Oplever du, at du laver mange fejl?

Du har mestret alle regler. Du har lavet en masse teoretiske test, men begår stadig en masse bommerter. Så skal du forstå teoriprøvens logik. Det er ikke så kompliceret, som det ser ud til. Forhør dig evt. hos din kørelærere, de plejer at have en masse gode fif. En af dem er f.eks. 

“Du skal altid kun være særlig opmærksom på det, der har betydning for dig nu og her.”

Hvornår kan man tage den teoretiske prøve?

Du kan tage den teoretiske prøve, når du har været igennem og gennemført al obligatorisk teoriundervisning og har fået godkendt din lektionsplan/Logbog.
Det er vigtigt at undersøge, hvor og hvornår den teoretiske prøve afholdes, og sørge for at reservere en plads i god tid.

Hvad sker der efter den teoretiske prøve?

Efter den teoretiske prøve vil du modtage et bevis på, at du har bestået prøven. Dette bevis er gyldigt i 18 måneder og kan bruges til at begynde din praktiske køreuddannelse. Hvis du ikke består den teoretiske prøve, kan du tage den om og om igen, der er ingen begrænsning.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top