100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Der skal være en opdeling mellem grønne og sorte nummerplader ud fra klima

EU anbefaler, at køretøjer med fossile brændstoffer har sorte nummerplader, og at elbiler har grønne nummerplader. Opgaven bliver lettere for parkeringsvagter og redningsmandskab, lyder det fra FDM.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809068.png

EU anbefaler, at køretøjer med fossile brændstoffer har sorte nummerplader, og at elbiler har grønne nummerplader. Opgaven bliver lettere for parkeringsvagter og redningsmandskab, lyder det fra FDM.

Det burde være nemmere at identificere, om en bil skader eller gavner miljøet og klimaet. EU er enig og vil hurtigt godkende en plan for såkaldte “klima nummerplader”, som så kan sættes i kraft på blot et år.

Især fra denne dato skal benzin- og dieselbiler have sorte nummerplader, hvorimod elbiler skal have grønne. Nye nummerplader, der er både grønne og sorte, er påkrævet til de omstridte plug-in hybridbiler, der bruger både grøn strøm og sort benzin.

– EU diskuterer lige nu, hvor meget af plug-in hybridernes nummerplader, der skal være synlige. sort og grøn. Ifølge FDMs hoved konsulent Dennis Lange skal mindst halvdelen af ​​de danske nummerplader være grønne i dette tilfælde, fordi danskerne typisk er bedre til at lade deres biler op, end andre mennesker er i virkelige situationer.

Derudover vil FDM sørge for, at ingen skal betale for de nye nummerplader, fordi danske bilister allerede har bidraget markant til statskassen gennem skatter og afgifter.

Yderligere fordele ved nye nummerplader

FDM ser en chance for at forbedre effektiviteten af parkeringsvagterne og sikkerheden for redningsmandskab ud over den tilsyneladende fordel ved at opdele parkerings pladserne i rene, beskidte og blandede biler.

– Når parkeringsvagter nemt kan omgå elbilerne og gå direkte hen til de fossile drevne køretøjer, vil de kunne kontrollere mange flere køretøjer. Ifølge Dennis Lange kan en redningsmand hurtigt afgøre, om et el-køretøj er brændbart og er dermed gøre brug af de rette processer for at slukke branden og begrænse skaderne. 

Den eneste umiddelbare ulempe, som bil torganisationen kan identificere, er, at grønt kan være svært for p-vagter og reddere, der er farveblinde.

“Veteraner” er rasende over klima shaming

Den tilbagemelding Dennis Lange har fået fra mange læsere af MotorClassic, FDMs magasin om historiske biler, er ikke helt god. Bil-elskerne er klar over, at mange historiske biler er udsmykket med sorte nummerplader, som blev brugt i Danmark frem til 1. april 1976. Man frygter dog, at de flotte veteranbiler vil blive udstillet sammen med skrumpende nyere benzin- og dieselbiler.

– Veteranerne vil ikke være denne situations sølv. For længe siden blev bly fjernet fra benzin, blinklys blev indført, og sikkerhedsseler blev tilføjet til køretøjer. Er de nu også underlagt klimaskam? spørger Dennis Lange.

De centrale punkter på dagsordenen for EU-mødet var implementeringen af forslaget og selve implementeringen af klima nummerpladerne. FDM forventer, at det administrative og kreative arbejde vil gå hurtigt, så de kan overholde den stramme deadline 1. april 2023.

Mahdi Rutzou

Scroll to Top