100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Cirkulære om kørekort – den overordnede lovgivning

Cirkulære om kørekort er den overordnede lovgivning, som borgerservice, politi og Færdselsstyrelsen skal følge i forbindelse med en borgers ansøgning om kørekort, prøveafholdelse, kontrol af borgeren og dennes uddannelse.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809062.png

Cirkulære om kørekort er den overordnede lovgivning, som borgerservice, politi og Færdselsstyrelsen skal følge i forbindelse med en borgers ansøgning om kørekort, prøveafholdelse, kontrol af borgeren og dennes uddannelse. Cirkulæret fastsætter de regler, som skal følges i forbindelse med kørekort, og det er vigtigt, at alle parter kender og følger disse regler for at sikre, at kørekort udstedes korrekt og kun til dem, der opfylder de fastsatte krav.

Ansøgning om kørekort

Cirkulære om kørekort fastsætter reglerne for, hvornår en borger kan ansøge om kørekort og hvilke dokumenter, der skal medsendes i ansøgningen. Det er vigtigt at opfylde kravene, da det ellers kan resultere i afvisning af ansøgningen eller i, at kørekortet bliver inddraget senere hen.

Kontrol af borgeren og dennes uddannelse

Cirkulære om kørekort fastsætter også reglerne for kontrol af borgeren og dennes uddannelse. Det er vigtigt, at både borgerservice og politiet følger disse regler, da det sikrer, at kørekort kun udstedes til dem, der opfylder de fastsatte krav. Kontrollen kan eksempelvis omfatte tjek af identitetskort, lægeattester og teoriprøver.

Prøveafholdelse

Cirkulære om kørekort fastsætter også reglerne for afholdelse af køreprøve. Det er vigtigt, at både den prøvesagkyndige og eleven følger disse regler for at sikre en fair og korrekt prøveafholdelse.

Cirkulærets betydning

Cirkulære om kørekort er vigtigt, da det sikrer, at kørekort udstedes til dem, der opfylder de fastsatte krav, og at prøver afholdes korrekt og fair. Det er derfor vigtigt, at både borgerservice, politi og Færdselsstyrelsen kender og følger cirkulærets regler.

Du kan downloade “Cirkulære om kørekort her

Det er vigtigt at være opmærksom på, om der kan ske ændringer i lovgivningen, da cirkulæret løbende kan blive opdateret. Du kan altid finde en opdateret version på https://www.retsinformation.dk

Mahdi Rutzou

Scroll to Top