100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Hvordan består man teoriprøven til bil ?

Du skal kunne forstå spørgsmålene, formulering der bruges, billederne og hvordan testen er opbygget. Til en teoriprøve står det hele stille på billederne der vises
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809051.png

Bestå teoriprøven nemt

Få kendskab til teoriprøven.

Desværre er det ikke nok at kende reglerne til at bestå den teoretiske prøve. Du skal kunne forstå spørgsmålene, formulering der bruges, billederne og hvordan testen er opbygget.

Til en teoriprøve står det hele stille på billederne der vises. Den teoretiske test omfatter ikke de ændringer i trafikken, som vi er vant til at se, når vi kører bil. Som følge heraf er der nogle ting, du skal være opmærksom på. For eksempel.

  • Hvad er cyklistens hastighed?
  • Hvor langsomt bevæger en bil sig?
  • Hvorfor stopper cyklen ikke, når der bliver rødt?
  • Hvorfor kører du langsommere end nødvendigt?

Gå metodisk fremad.

Når et nyt billede kommer frem.

  1. Først skal du notere dig din position på billedet. Normalt tages billedet, mens chaufføren er i bilen.
  2. Det næste trin er omhyggeligt at registrere indholdet af billedet. Hvilken forhold er gældende, er der fodgængere, modkørende biler, hvilken skilte er der og hvordan er vejafmærkningen. Alle detaljer er vigtige, da de er afgørende for dine svar. 
  3. Start oplysningerne følger. “Du kører 40 km/t, der er ingen trafik bag dig. Hvordan skal du fortsætte?”

Nu hvor du er informeret, er alt klart.

Der er i øjeblikket blot det, der er vist på fotografiet. Du er bekendt med det materiale, der læses op, da du enten har set det eller gjort det før. Det er, som om du kører rundt, ser ting, reagerer på dem, så stopper vi pludselig billedet og spørger: “Hvordan vil du fortsætte?”

Hastighed

Din sats

Du skal være opmærksom på hastighedsgrænserne, når nogen fortæller dig, hvor hurtigt du kører. Hold altid din hastighed så høj, som det er sikkert at køre. Med andre ord, hvis du får at vide, at du kører 40 km/t på en vej, hvor 50 km/t er tilladt, har du allerede sat farten ned med 10 km/t. For eksempel vil det ofte være nok at sætte farten ned, når man laver et sving, medmindre ruten er lille, glat eller lignende.

Stop og bremsning er to forskellige ting.

1 spørgsmål: Jeg bremser?

Betyder, at du aktiverer bremsen for at bremse. Men du bliver ved at køre, bare i en lavere fart.

2 spørgsmål: Jeg Standser?

svarer til “du trykker på bremsepedalen, indtil bilen stopper helt.”

Andre bilisters hastighed

Hvordan skal du forholde dig til andre hastighed?

“Du overhaler den langsomt kørende bil foran dig”

Hvis bilen, du indhenter, bevæger sig langsomt, skal du accelerer hurtigt. Som et resultat vil du også være i stand til at passere bilen hurtigt, og du bør gøre det med det samme.

Hvis du ikke med det samme kan komme forbi bilen, skal du bremse og blive bagved forankørende. Hvis noget unikt, såsom nærgående trafik eller et overhalings forbudt udelukker en overhaling, bør du kun gøre dette.

Cyklistens hastighed under kørsel

Kig på deres fødder for at se, om cyklisten bevæger sig eller stopper.

Hvis fødderne er på pedalerne, kører rytteren med et tempo på omkring 20 km/t, hvilket er typisk for cyklister.

Cyklisten forbliver ubevægelig, hvis mindst en fod er plantet solidt på jorden.

Hastigheder

Den lokale hastighedsbegrænsning

Den generelle hastighedsbegrænsning er gældende, når en lokal hastighedsgrænse (såsom 40, 60 eller 70 km/t) udløber. Dette indikerer, at dine muligheder for kørehastighed er 50, 80 eller 130 km/t.

Efter et kryds, sideveje eller tilkørsler på motorvejen gælder den generelle hastighedsbegrænsning som er 50 km/t i byen, 80 km/t udenfor byen og 130 km/t på motorveje. 

Særlig opmærksom.

Hvad kræver ekstra opmærksomhed fra dig?

De næste 2-4 sekunder skal du altid være særlig opmærksom på, det vil sige det der er afgørende for din kørsel. Hvis du stopper for noget (som børn), skal du ikke fokusere på de ting, der følger efter det, fordi du ikke længere vil være i stand til at nå dem på 2 til 4 sekunder.

Orientering

Når du sætter igang fra kanten af vejen, når du skal skifte vognbane, flette ind på motorvejen og så videre, så skal du altid orientere dig i sidespejlet og over din skulder, før du udfører manøvren.

Der er ingen trafik bagude

Hvis du får at vide, at der ikke er nogen kørende bagved, ved du det allerede, og derfor er en orientering ikke nødvendigt (Det er som at de fortæller dig du allerede har orienteret dig) Derfor, medmindre en anden faktor forbyder det, kan du udføre manøvren.

Du lærer intet om at starte bagfra.

Hvis du ikke hører noget om et køretøj, der nærmer sig bagfra, har du endnu ikke undersøgt din blinde vinkel og orienteret dig over skulderen. Som et resultat skal du vente med at udføre manøvren. Selvom der er et synligt ledigt rum i sidespejlet, skal du først få styr på det ved at kigge tilbage og lokalisere den blinde vinkel. Med andre ord, du skal først svare ja til en ændring af din placering når spørgsmålet om orientering er en del af spørgsmålet. 

Simple spørgsmål og svar

Som i eksemplet nedenfor er det muligt, at du føler, at spørgsmålene er for simple. Undgå at begynde at lede efter et problem, der ikke er der. Nogle gange er tingene helt enkel. For eksempel:

Der er køretøjer, som du skal vige for, herunder biler, cykler, knallerter, motorcykler og fodgængere.

  • 1 Spørgsmål: Vil du holde tilbage for biler?  ja
  • 2 Spørgsmål: Vil du holde tilbage for cykler?  ja
  • 3 Spørgsmål: Vil du holde tilbage for knallerter?  ja
  • 4 Spørgsmål: Vil du holde tilbage for motorcyklen?  Ja

 Ja fire gange, så gå videre til følgende billede.

 

Reager med det samme

Prøv at svare, så snart du hører spørgsmålet, når du øver dig. Hold dig væk fra at fokusere på ét spørgsmål for længe.

Sæt også dit kryds, selvom det rigtige svar nogle gange kommer. Hvis du har sat dit kryds, så ved du, hvad du skal rette.

 

Usikker på svaret?

Følg din mavefornemmelse, hvis du er usikker på svaret (du har hørt svaret før). Sæt dit kryds, se bort fra spørgsmålet, og forbered dig på efterfølgende billede.

Dit kryds er placeret korrekt med en sandsynlighed på mindst 50%. Men hvis du bruger for meget tid på et billede, er det næsten givet, at du ikke er forberedt, når det næste billede kommer, og derfor vil lave fejl på de efterfølgende billeder.

 

 

Mahdi Rutzou

Scroll to Top