100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

hvordan vælger man den rigtige køreskole?

Når det kommer til at vælge en køreskole, er omkostningerne en vigtig faktor. Hvorfor betale 13.000 kr. for et kørekort, når man kunne få den samme pakke til 8.000 kr. andre steder? Men hvad er de vigtigste elementer at tage i betragtning for at vælge den bedste køreskole ?
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809049.png

At vælge en køreskole

Når det kommer til at vælge en køreskole, er omkostningerne en vigtig faktor. Hvorfor betale 13.000 kr. for et kørekort, når man kunne få den samme pakke for 8.000 kr. andetsteds?

Udgiften til et kørekort er dog ikke kun bestemt af prisen på lovpakken. Alle køreskoler ved det, og især de “billige” køreskoler er meget ressourcestærke, når det kommer til at inddrive de midler, der er tabt på lovpakken. Det er først efter du er startet, at du indser det.

Når du skal finde en køreskole, er her nogle gode råd.

Websteder, der er både uafhængige og pålidelige, er et godt sted at starte.

  • Har du brug for et kørekort, har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en god guide. Der kan du få hjælp til at vælge den rigtige køreskole og sortere de mange muligheder i deres Tema om kørekort.
  • God information, inden du vælger et køreskole, er også tilgængelig hos Rådet for SIKKER TRAFIK.

Anbefalinger fra dine venner er en god måde at starte på.

Anbefalinger fra venner er et godt sted at starte, når du leder efter en køreskole. Det er sandsynligt, at hvis dine venner havde en positiv oplevelse med deres kørelærer, vil du også få det. Sørg for at fortælle det til din kørelærer, at du blev anbefalet til at tage dit kørekort hos ham/hende.

Besøg den gratis introduktion.

En gratis introduktion tilbydes af mange køreskoler. Prøv at deltage i introduktionerne på et par forskellige køreskoler for at se, hvor forskellige de er. Sørg for at forblive kritisk og objektiv, og spørg efter deres forretningsbetingelser. Så du altid kan skifte kørelærer/skole og få refundering hvis der skulle være behov for det. 

Trustpilot, Facebook, køreskolens hjemmeside og så videre.

Mange af de køreskoler, som eleverne anmelder på diverse hjemmeside og sociale medier har fået fem stjerner og adskillige gode anmeldelser. Det er ikke altid retvisende for alle elevers oplevelser. En forretning uden et par dårlige anmeldelser er typisk et tegn på det ikke er retvisende. Særligt når det er servicefag som køreskole branchen er, så har vi med mennesker og gøre og der vil altid være nogen der ikke er 100% tilfredse. Læs de dårlige anmeldelser og se hvad køreskolen svarer til dem, det giver dig et godt overblik over deres kundeservice. 

Der er ingen garanti for noget, uanset hvor mange bedømmelser der er på Trustpilot.dk, Dumpeprocent.dk, eller hvor mange følgere og likes der er på køreskolens Fb-side. 

Kørelærerforeninger

Kørelærere kan tilslutte sig nogle få branchegrupper, men medlemskab garanterer ikke, at de giver undervisning af høj kvalitet. Det er selvfølgelig en god ting, at kørelærerforeninger som DKU ekskludere medlemmer som ikke underviser og behandler køre-elever efter gældende regler. Problemet er, at det først opstår, efter at en elev har haft en dårlig oplevelse med en kørelærer og er blevet tvunget til at kæmpe for sine rettigheder.

Dansk Kørelærer Union (DKU) og Kørelærerforeningen er blandt de største kørelærerforeninger i Danmark. Men Foreningen af Frie Kørelærere, Danske Kørelæreres Land Organisation (DKL). Som udgangspunkt er det kørelæreren der er medlem af en forening og ikke køreskolen. Derfor er garanti lovninger (Tilbagebetaling) på en køreskoles hjemmeside, ikke sikkert den dækker alle køreskolens tilknyttet kørelærer. Så pas på med at tage garanti-ordning for gode varer. 

Mahdi Rutzou

Scroll to Top