100% tilfredsheds / fortrydelsesret
98 % vil anbefale os til andre

Her er 3 ting du kan gøre, før du tager din køreprøve.

For mange mennesker er det en stor opgave at bestå køreprøven. Du har taget ekstra kørelektioner, har kørt i lang tid og er ivrig efter at få dit kørekort.
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
1686809042.png

For mange mennesker er det en stor opgave at bestå køreprøven. Du har taget ekstra kørelektioner, har kørt i lang tid og er ivrig efter at få dit kørekort. Samtidig kan mange mennesker opleve en vis angst, når de sammenligner sig selv med deres jævnaldrende og venner. Det skyldes, at mange mennesker får deres kørekort i samme periode som deres venner, og mange af dem gør det, mens de stadig går i skole.

Som følge heraf har vi samlet tre forslag til at forebygge angst op til og under køreprøven.

 

Spil et spil eller læs en bog

At spille et spil kan hjælpe dig med at undgå at tænke for meget over køreprøven og være for anspændt. Det kan være en glimrende måde at fordrive tiden på i timerne op til prøven, da folk, der er let stressede, typisk vil have mere gavn af ikke at bekymre sig om prøven. Du kan spille en række forskellige spil, eller noget så nemt som at spille en kabale, måske er det alt, du har brug for. Hvis du stresser bedre af ved at læse en bog, så er det, det du skal gøre. Det vigtigste er at du forsøger at aflede din opmærksomhed på noget andet end selve prøven. 

 

Øve sig

Andre kan på den anden side have gavn af at bruge tid på at øve sig. Hvis du har mulighed for det, vil det være en god ide at tage ud sammen med mor/far eller en ven, og lade dem køre rundt i det område hvor prøven skal afholdes. Når I kører rundt så snak om de svære kryds, rundkørsler osv. der er i området. En anden løsning som mange også bruger er youtube, hvor du kan finde masser af videoer med de forskellige prøvesteder, og hvilken ting du skal være opmærksom på i området. Det kan virke beroligende og give dig styrke, at du har et kendskab til området hvor køreprøven afholdes. 

 

Tag kontakt med dine venner

Du kan også slappe af ved at dele dine bekymringer med dine venner. Måske nogle af dine venner har gennemført køreprøven i det område og kan give dig nogle råd? De kan måske hjælpe dig med at køre en tur i området, og vise dig hvad deres kørelærer sagde de skulle gøre i de forskellige situationer. Ved at teste din viden og diskutere det hele, får du selvtillid og bliver mere klar til prøven.

Du kan også få støtte fra dine venner ved at tale om noget andet. Hvis du føler dig forberedt, kan en distraktion som den førnævnte være mere gavnlig, hvis du er meget nervøs. 

Afslutningsvis så er det vigtigt at du slapper af under selve køreprøven, koncentrere dig om vejens forløb og de anvisninger som den køreprøvesagkyndige giver dig under turen. Lad vær med at overtænke situationerne og stol på det din kørelærer har lært dig. 

Mahdi Rutzou

Scroll to Top